Het Fruitpaleis

Lindenplein 2
2461 JC Ter Aar
0172-602543
0172-532502

Onze aanbiedingen op Facebook

Met aardbeien haal je het ultieme zomerfruit in huis. Smaakvol, heerlijk zoet en het liefst maximaal biologisch geteeld. Bij Het Fruitpaleis zijn deze Zomerkoninkjes volop verkrijgbaar. Rechtstreeks van de teler en geteeld met uitsluitend biologische bestrijders.

Verschillende media berichtten onlangs over aardbeien waarop diverse soorten bestrijdingsmiddelen waren aangetroffen. Omdat het bij aardbeien eigenlijk alleen om de smaak en gezond zomerfruit moet gaan, verkoopt Het Fruitpaleis aardbeien van een teler uit de gemeente Nieuwkoop, die gebruik maakt van biologische bestrijders.
Deze biologische bestrijders zijn de natuurlijke vijanden van schadelijke insecten. Voor de bestuiving wordt gebruik gemaakt van hommels. Tijdens de bestuiving verspreiden deze hommels een biologisch poeder tegen schimmels op de bloem.  De aardbei die hieruit groeit, is beschermd en langer houdbaar.
Topproduct
De aardbeien worden overdag geplukt en staan de volgende dag al in onze kraam of bij de klant in de keuken. Het traject van teler naar veiling, naar grossier en tenslotte naar de verkoopplaats wordt met minimaal drie dagen verkort. De aardbeien kunnen hierdoor rijper worden geplukt, zijn voedzamer en vooral veel lekkerder dan aardbeien die elders worden aangeboden. Andere voordelen zijn de minimale vervoerskosten, minder milieuvervuiling door vervoer en afvalbeperking door hergebruik van verpakkingsmateriaal dat anders wordt afgevoerd. Hierdoor bieden wij een echt streekproduct dat maximaal duurzaam is geteeld.
Biologische pakketten
Ook voor biologische groente- en fruitpakketten kunt u prima bij Het Fruitpaleis terecht. In samenwerking met het bedrijf Kievit in Katwijk bieden wij wekelijks 12 verschillende groente- en/of fruitpakketten aan. Op
www.kievitamines.nl is alle informatie over deze pakketten te vinden.
Voor meer informatie over onze producten kunt u terecht op onze site of kom eens langs bij een van onze markten of standplaatsen om lekker te proeven.

www.hetfruitpaleis.nl
 

Aanbiedingen

Het Fruitpaleis op RTL

Advies

Bij de groenteman kunt u terecht voor al uw vragen over groenten en fruit. Want naast de beste producten biedt de groenteman u nog iets anders, namelijk aandacht en advies. Voor al uw vragen over AGF producten kunt u bij hem terecht!

Het Fruitpaleis gaat opnieuw biologisch

Het Fruitpaleis gaat opnieuw biologisch! Het is bewezen dat biologische groente en fruit meer gezonde voedingsstoffen bevatten dan de groente en fruit van tegenwoordig.
Daarom willen wij verder gaan met de biologische groente- fruitpakketten die we nu leveren, alleen van een andere leverancier! Deze leverancier voldoet beter aan onze eisen. Dit betekent voor u:

(1) een ruimere keuze uit de tassen
(2) meer variatie van producten in de tassen              
  (3) verse (seizoens) producten

De pakketten worden op vrijdag en zaterdag uitgeleverd op de markten in Alphen a/d Rijn en Boskoop, onze standplaatsen in De Kwakel, Kudelstaart en Langeraar en onze winkels in Ter Aar en in de Herenhof in Alphen. Vraag voor meer informatie bij de medewerkers van Het Fruitpaleis.

 Dit komt doordat de grond wordt overbelast om sneller en goedkoper te produceren, want voor de supermarkt telt alleen nog de prijs. We zijn de band met echt gezond eten langzaam aan aan het kwijtraken. Dat heeft met de opkomst van veel gemaksvoedsel te maken, zoals kant-en-klaarmaaltijden, snacks en snoep. Ook is ‘gezond’ een veel gebruikte marketingterm geworden. Een label om producten te helpen beter te verkopen. In de supermarkt is heel veel gezonds te koop: yoghurt met LGG bacteriën, melk met extra calcium, brood met extra vezels, fruitsappen boordevol vitaminen C, ontbijtgranen met ijzer. We denken hiermee gezondheid in huis te halen. Maar is dat wel zo?

Echt gezond eten is veel makkelijker dan een label, een toevoeging of een slogan. Echt gezond eten is zoals Moeder Natuur het heeft bedoeld: in de verse oogst van groenten en fruit zitten alle voedingsstoffen die we als mens nodig hebben.

Het Fruitpaleis Beste Groenteman van Nederland 2013/2014!

Het Fruitpaleis is uitgeroepen tot Beste Ambulante Groenteman van Nederland. Tijdens de spannende finale, gepresenteerd door Paul de Leeuw, kwam de groente- en fruitkraam van de familie Vaneman als beste uit de bus.

In het Smaaktheater op de AGF Detail beurs in Expo Houten gingen drie gevestigde en drie ambulante handelaren de strijd met elkaar aan. Tijdens de vakwedstrijd  moesten drie opdrachten zo goed mogelijk worden uitgevoerd en degene met de hoogste punten won de prestigieuze titel. 
Rob Vaneman: ‘We hebben echt ingezet op gezonde voeding en het uitdragen van onze kennis. Bijna al onze medewerkers hebben de opleiding voedingsadviseur van het SVO-CKO gevolgd. Hiermee kunnen we onze klanten nog beter adviseren over onze gezonde producten. Dat we hiermee de goede weg zijn ingeslagen, blijkt wel uit de overwinning. Maar zonder onze klanten was dit natuurlijk nooit gelukt’. Voor twee onderdelen van de vakwedstrijd, waaronder de kennisquiz, behaalde het Fruitpaleis team de meeste punten. De jury was erg te spreken over de kraam op de zaterdagmarkt op het Aarplein. ‘Het lijkt een complete verkoopwagen, maar er wordt gewerkt met ouderwetse kramen. Mooi aangekleed en een zeer uitgebreid assortiment van hoge kwaliteit’, luidde het commentaar. Een jaar lang mag het Ter Aarse groente- en fruitbedrijf de titel voeren. Paul de Leeuw praatte de avond aan elkaar en presenteerde zijn kookboek ‘kHebjelief, en trek! Alle finalisten kregen een exemplaar mee naar huis. 

Nieuws & tips

Rauw op z’n lekkerst

Wist je dat roodlof een kruising is tussen witlof en radicchio? Het heeft een zachte, zoete smaak. Je kunt roodlof in salades of wok- en ovengerechten gebruiken, maar toch is het rauw op z’n lekkerst en behoudt het zijn knapperige bite. Let er wel op dat de kropjes stevig en gesloten moeten zijn. De bladeren mogen geen bruine randjes hebben. Kleine stronkjes zijn meestal van de beste kwaliteit. Vraag uw groentespecialist voor meer informatie.

Bijgerecht

Stoofperen zijn een traditioneel en oer-Hollands gerecht. Je kunt stoofperen niet rauw eten. Gekookt zijn ze echt heerlijk! De kleur zegt echter weinig over de smaak. De meeste stoofperen zijn na een uurtje al gaar, maar nog niet op kleur. Pas na circa 3 uur zijn de meeste roze en na 6 uur donkerroze. Vraag je groentespecialist naar een heerlijk recept voor tijdens de feestdagen. Hiermee zit je altijd goed

Contactformulier

Markt standplaatsen

Ma  | Oude Wetering en Nieuweveen
Di   | De Kwakel
Wo | Alphen a/d Rijn
Do  | Oude Wetering 
Vr   | De Kwakel en Breukelen
Za  | Alphen a/d Rijn, Boskoop en Langeraar 

Het Fruitpaleis

Lindenplein 2
2461 JC Ter Aar
0172-602543
0172-532502
maandag 07:30 - 18:00
dinsdag 07:30 - 18:00
woensdag 07:30 - 18:00
donderdag 07:30 - 18:00
vrijdag 07:30 - 19:00
zaterdag 07:30 - 17:00
zondag Gesloten